Még egy jó hónapig hétvégente napijeggyel hajózhat a Dunakanyarban

iho/hajózás   ·   2020.09.28. 20:00
00_dunakanyar_napijegy

November 1-jéig még lehet vásárolni Dunakanyar Napijegyet, ami korlátlan számú utazásra jogosít fel a Dunakanyar körjáraton, a MÁV-Start, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a Mahart helyi járatain. A termék szeptember 30. és november 1. között csak a hétvégéken és október 23-ára váltható.

Az augusztus eleji bevezetéstől a MÁV-Start közel kétezret értékesített a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelyének felkereséséhez felhasználható Dunakanyar Napijegyből. Az eladott jegyek ötödével 26 év alattiak utaztak. A MÁV applikációban augusztus 28. óta érhető el a termék, de a közel egy hónap alatt így is a napijegyek tizenöt százalékát vásárolták ezen a csatornán keresztül. A napijegyek több mint fele a Nyugati pályaudvar pénztáraiban kelt el.

Az eladásokon alapuló sorrendben Esztergom, a Keleti pályaudvar, Újpest, Kőbánya-Kispest, Kelenföld, Szob, Rákospalota-Újpest, Vác és a Déli pályaudvar következnek. A termék népszerűségét jelzi, hogy több vidéki állomáson, például Kecskeméten, Kiskőrösön, Székesfehérvárott, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Siófokon is vásároltak belőle.

A Dunakanyar Napijegy november 1-jéig továbbra is kétféle változatban érhető el: a felnőtt jegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint. A napijegyet a MÁV-Start pénztáraiban, és a MÁV applikáción keresztül lehet megváltani.

A jegyek vasúton

  • a Budapest–Esztergom (2-es),
  • a Budapest–Vác–Szob (70-es)
  • és a Vác–Diósjenő–Balassagyarmat (75-ös) vonalakon;

közúton a Volánbusz

  • 300–399
  • és 800–898

számcsoportba eső viszonylatain, a MÁV-HÉV H5-ös vonalán, a Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon, valamint a Mahart PassNave menetrend szerinti dunakanyari körjáratán érvényesek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.