Még egy Kakaduval kevesebb

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.24. 12:15
350006_kiskep

Egy újabb Gorilla kapta meg a ZSSK piros-fehér-szürke egyenruháját. Ez a 350 006-os pályaszámú mozdony. A Railtrains.sk információi szerint a Thales-Gorilla hosszú pihenő után sikeresen lefutotta próbakörét Pozsony és Szenc (Senec) között. A fékezéshez a 362 001-es Ász (Eso) volt a segítségére.

Pozsonyban gyorsít a 006-os Gorilla már megfosztva Thales feliratától<br>(fotók: railtrains.sk)

Szlovákiában nagyon közkedvelt mozdony a 006-os Gorilla, már csak azért is, mert nem mindennapi matricával száguldozott, s ő volt az első mozdony, amelyikbe beszerelték az ETCS vonatbiztosító berendezést. Ezt a Thales Rail Signaling Solutions gyártotta, ezért volt sokáig látható a Thales felirat a mozdonyon. A matricák alatt az úgynevezett kakadufestés lapult.

Csorba közelében feszít a Thales-Gorilla 2011 novemberében

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

ÉNYGÖ gyakorlatilag készre jelenthető

iho/vasút   ·   2020.10.31. 15:00

Elkezdődtek a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő infrastrukturális fejlesztések: 2021 végére a vasúti összeköttetés a kiszolgáló létesítményekkel együtt megépül.