Még egy lépés előre: okostelefonon is bemutatható az előre váltott vonatjegy

iho   ·   2016.11.11. 13:08

A feláras vonatokon eddig is lehetett utazni mobilkészüléken (telefonon, tableten) tárolt digitális menetjeggyel, mától azonban a MÁV-Start összes vonatán (azaz az összes jegyvizsgálónál) bemutatható a készülékünkön tárolt PDF állomány. A korlátozás csak a kép méretét érinti: legalább 160x160 pixeles méretűnek kell lennie a fájlon a QR-kódnak, hogy biztonsággal leolvasható legyen.

A menetjegyen kívül a gazdájával utazó kutya jegye és a kerékpárjegy is megváltható már ezen a módon, természetesen a régi, kinyomtatott változat sem szűnik meg. Az e-vonatjegy azonban a plusz nyomtatással járó nehézségeket szünteti meg. Az otthoni nyomtatás 2011 novembere, a most kiterjesztett elektronikus jegykezelés az intercity- és gyorsvonatokon 2012 decembere óta lehetséges. 2016 október végéig csaknem 1,2 millió forint értékű tranzakciót hajtottak végre az internetes jegyvásárlási rendszerben, az online vásárlás a teljes belföldi értékesítés 7,5 százalékát tette ki. 2015-höz képest idénre az elekronikus jegyvásárlások száma 16 százalékkal nőtt – áll a MÁV-Start sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek