Még lehet csatlakozni a tavaszi gyermekvasutas tanfolyamhoz

iho/vasút   ·   2019.02.05. 10:17

Február 2-án, szombaton nyolcvan jelentkezővel megkezdődött a tavaszi, hatvanharmadik gyermekvasutas képzés. A megnyitó napján bemutatkozó foglalkozásokat tartottak, és a frissen megalakult négy osztály először utazott közösen Hűvösvölgytől Széchenyihegyig. Az elméleti órák péntek délutánonként a Baross Gábor Oktatási Központ épületében, a helyszíni bemutatók pedig néhány hétvégi napon a Gyermekvasút vonalán lesznek. A tavaszi tanfolyamot elvégző gyerekek nyártól állnak majd szolgálatba, ünnepélyes avatásukra június elején kerül majd sor azokkal a társaikkal együtt, akik az ősszel indult képzés után a napokban vizsgáznak le.

Még mindig lehet jelentkezni a Gyerkemvasút idei tavaszi tanfolyamára (forrás: MÁV Zrt.)

A gyermekvasutas tanfolyamhoz azonban még mindig lehet csatlakozni: február 8-án 15 órakor kezdődik az első elméleti képzési alkalom, ahol a MÁV-csoport vezetői is köszöntik majd az új növendékeket. A jelentkezési felület elérhető a Gyermekvasút honlapján: https://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tanfolyam201902/

A MÁV-csoport leányvállalatai számára a hosszú távú szakember-utánpótlás egyik alapja a Gyermekvasút, hiszen sok fiatal az itt szerzett tapasztalatok és élmények hatására választja a későbbiekben a közlekedési ágazat valamelyik szakterületét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek