Még olcsóbb lesz a távolsági buszjegy, ha appon át vesszük

MTI/iho   ·   2020.07.27. 18:00
mobiljegy_illusztracio0

A Volánbusz ezzel is szeretnék ösztönözni az utasokat az applikációban való jegyvásárlásra. A készpénzmentes jegyértékesítés idén március 23. óta elérhető.

A QR kódot tartalmazó matricák minden Volánbusz-járművön fenn vannak, így augusztus 1-jével a rendszer már az egész országban biztosítja az applikációban megváltott menetjegyek, bérletek gyorsabb és egyszerűbb ellenőrzését. Ugyanettől a naptól módosulnak a helyi és a helyközi menetjegyek felhasználási szabályai is. Az érvényességet a rendszer minden esetben a kódbeolvasástól számítja, az érvényességi idő helyi menetjegyeknél egy óra, helyközi menetjegyeknél 2–10 óra – a távolsági kategóriától függően. A megvásárolt jegyeket harminc napon belül fel kell használni, különben elvesznek.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közlekedési mobiljegy alkalmazásában az utazás paramétereinek kiválasztása után a telefonon megjelenik egy animáció, amelyet az autóbusz-vezető ellenőriz. Az animáció megjelenése nem jelenti automatikusan azt, hogy az utas felszállhat a járműre; a megjelenő képen a sofőr azt is ellenőrzi, hogy az adott díjtermék hová szól. Az animáció megjelenése csak azt igazolja, hogy a díjtermék nem hamis és időben érvényes.

A kedvezményre jogosító igazolvány vagy dokumentum számát az applikációban történő vásárláskor meg kell adni; az igazolványt az utasnak magánál kell tartania, és felszólításra a gépkocsivezetőnek, vagy az ellenőrnek be kell mutatnia.

A QR-kódos érvényesítés a közlekedési mobiljegy vásárlására szolgáló valamennyi applikációban – Nemzeti Mobilfizetési Zrt., Simple by OTP, VoxPay – elérhető funkció. A beolvasás a menetjegynél látható „Kódbeolvasás felszálláshoz” gomb érintésével indítható. Ha az érvényesítés a felszállás előtt nem történt meg, erre a vezetőfülke mellett elhelyezett kód beolvasása is lehetőséget ad. A kódot az utazás megkezdése előtt feltétlenül le kell olvasni az applikációval.

A Volánbusz azt kéri, aki teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét.

A kedvezmény nem érvényes a BKK, a Volánbusz helyi és a városi közösségi közlekedési szolgáltatók menetjegyeire.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek