Még több Škoda-villamos érkezik Rigába

iho/vasút   ·   2016.05.13. 16:15
400px_riga_skodavili

A tizenöt háromrészes és öt négyrészes 15T villamost 2017-ben veheti át a Rīgas Satiksme. A légkondicionált járművek a széles, 1524 milliméteres nyomközű rigai villamoshálózat négyes vonalán fognak közlekedni. A gyártó a megállapodás értelmében harminc évig biztosítja a kocsik alkatrészellátását és karbantartását.

További húsz alacsonypadlós Skoda-kocsival modernizálja villamosflottáját Riga (forrás: Railway Gazette)

A közlekedési társaság elmondta, a lengyel Pesa és a svájci Stadler szintén indult a tenderen, azonban az egyik jelentkező pályázata nem felelt meg a tenderkiírásnak, míg a másik nem adott le ajánlatot a határidő lejártáig, így a Škoda győzedelmeskedhetett.

A Rīgas Satiksme jelenleg 189 villamost üzemeltet. A cseh gyártótól húsz háromrészes és hat négyrészes kocsijuk van: a hatos és tizenegyes vonalakon közlekedő huszonhat jármű a rigai villamosflotta egyetlen alacsonypadlós típusa – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek