Megállapodást sért a szakszervezet?

MTI   ·   2012.01.17. 17:56

A szakszervezet vállalja, hogy az Orangeways Zrt.-nél a mai naptól keletkező egyéni, vagy kollektív munkaügyi vitában, a vezérigazgatónál kezdeményezett egyeztetés eredménytelensége után fordul csak munkáltatóval szemben, jogorvoslatért a hatóságokhoz.

Az Orangeways azonban leszögezte: a cég a megállapodás minden pontját maradéktalanul teljesítette, ezzel szemben a szakszervezet a december 13-án teljesen jogellenesen megtartott sztrájkkal, és a 2012. január 18-ra, illetve január 20-ra tervezett demonstrációval többszörösen megsérti. A társaság kijelentette azt is, hogy a jogellenes munkabeszüntetés miatt elbocsátott nyolc munkavállalót nem kívánják visszavenni, és kártérítési pert indítanak velük szemben.

Az Orangeways továbbra is az utasok érdekeit és minőségi kiszolgálását tartja szem előtt, bármikor kész a felmerülő problémákról egyeztetni és mindenki számára megfelelő megoldást találni.

A Szolidaritás elnöke, Dobi István korábban, viszont azt mondta: a szakszervezet a szerdára bejelentett szekszárdi, majd a péntekre tervezett budapesti demonstrációval azt szeretné elérni, hogy a Gemenc Volán Zrt. bontsa fel a 2012. december 31-ig szóló alvállalkozói szerződést az Orangeways Zrt.-vel, és állítsák helyre a december 13-ai sztrájk után elbocsátott nyolc sofőr munkaviszonyát.

A sztrájk előzménye az volt, hogy az Orangeways decemberben nem fizette ki időben a sofőrök bérét, a munkabeszüntetés miatt Tamási térségében akadozott a tömegközlekedés. A sztrájk után az Orangeways rendezte az elmaradt béreket.

Kapcsolódó hírek