Megállt az élet a magyar-román vasúti határátkelőkön

iho   ·   2017.03.22. 09:11

Ismét használhatják a nemzetközi vonatok a nyírábrányi és a biharkeresztesi határállomásokat, miután a kolozsvári vasút-igazgatóság lemondta a munkabeszüntetést. A Brassó felé tartó Hargita Intercity, valamint a Kolozsvárra közlekedő Ady Endre Intercity háromórás késéssel halad. Kürtösön, Érmihályfalván és Nagyszalontán át azonban továbbra is szünetel a nemzetközi forgalom Magyarország felé. A Budapest felé tartó Ady Endre Intercity helyett vonatpótló autóbusz közlekedik Biharkeresztestől Püspökladányig, ahol Budapest felé csatlakozást biztosítanak.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az utasok Romániába, illetve Románián át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik. A külföldön váltott jegyeket a pénztárban vagy az ügyfélszolgálaton igazoltatni kell, a jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó országban kérhetik. Ha az utas az utazásáról nem mond le, jegyeik záradékolásáról szükség esetén külföldön is gondoskodnia kell.

Korábban írtuk:

A szakszervezetek huszonöt százalékos béremelési igényét elutasította a CFR vezetősége, ezért tört ki a be nem jelentett sztrájk. A Magyarországról Romániába közlekedő nemzetközi vonatokat a határállomásokon visszafordítják, a MÁV honlapjának értesülései szerint Kürtös, Érmihályfalva és Nagyszalonta vasutasai szüntették be a munkát. A transindex.ro portál a Hargita megyei helyzetet ismerteti: itt a helyi járatokon kívül a Corona nemzetközi gyorsvonat is megállt, az utóbbi Csíkszentdomokoson vesztegel, de országszerte tetemes késések vannak. A szakszervezetek délután háromkor folytatják a tárgyalásokat, a sztrájk időtartamáról egyelőre semmit nem tudni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek