Megállt Japán az ítéletidőben

MTI/iho   ·   2014.02.16. 16:30
japansnow0
A szigetország nagy területén pénteken kezdett havazni, szombaton egész nap esett, és sok helyütt vasárnapra virradóra, illetve a reggeli órákban is folytatódott a hóesés. Lassan megdőlnek a sokéves rekordok, Siroisi és Mijagi városokban például szombat délután óta ötvenhét centiméter hó esett, és Fukusimában is csak három centiméterrel vékonyabb a hóréteget mértek.

A japán rendőrség szerint tizenegy ember halt meg a szűnni nem akaró havazások miatt, a sérültek száma pedig meghaladja az ezerháromszázat. Az ítéletidő miatt több mint 18 ezer háztartás maradt áram nélkül, és komoly fennakadásokat voltak a közlekedésben.

Eddig a hó vezet Japánban. A képre kattintva galéria nyílik

Tokió és más városok repülőtereiben 830 belföldi járatot töröltek, és továbbra is nagy késéssel közlekednek a vonatok, köztük a nagysebességű vasúthálózaton közlekedő szerelvények is. A Tokiót Jokohamával összekötő vasútvonalon két vonat ütközött össze, miután az egyik nem tudott megállni a hó miatt, harminc métert csúszott, és belerohant egy álló szerelvénybe. A mozgó vonat mozdonya és első kocsija kisiklott, a balesetben tizenkilenc utas könnyebben megsérült.

A közlekedési fennakadások összességében több mint 450 ezer utast érintettek. A japán meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy a szigetország északi részén vasárnap is folytatódik a havazás, ezért a helyi lakosok – ha tehetik – ne hagyják el otthonaikat. A múlt hét végén tizenhárom ember halt meg és mintegy 1250 megsérült a hasonlóan szélsőséges időjárási körülmények, az erős havazás miatt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek