Megcsúszott a támfal a Déli alagútjánál

MTI/iho   ·   2015.01.25. 20:14
alag_nap0

A GYSEV délutáni közleményében a következőket írta:

A Százlábú híd felújítása miatt ideiglenesen a Déli pályaudvarra közlekedő Szombathely/Sopron–Győr–Budapest gyorsvonatok az alagút támfalának omlása miatt ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. A változás megközelítőleg egy-másfél hétig tart majd.

A Mávinform legújabb közleménye

Tegnap este háromnegyed hat után néhány perccel a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között az egyik vágány melletti támfalról kövek hullottak le és megcsúszott a támfal is. Több vonat csak Kelenföldig közlekedik és onnan is indul, a két pályaudvar között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig, amely előreláthatóan néhány napot is igénybe vehet. Ezen a szakaszon, csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok váltakozó irányban és sebességcsökkentéssel. Mindezek időveszteséget, akár félórás késéseket is okozhatnak a vonatforgalomban.

Remélejük, tényleg sikerül hamar megerősíteni a támfalat, és helyreállhat a közlekedés. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Lakatos Péter)

A Budapest–Győr, a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely, az észak és dél-balatoni, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Baja a Budapest–Dunaújváros, illetve a csatlakozó vonalakon is. Korábban a kerepesi úti híd átépítése miatt ideiglenesen a déli, illetve a kelenföldi pályaudvarra átirányított vonatok ismét a Keleti pályaudvarra közlekednek és onnan is indulnak, kivéve, a Bajára közlekedő Sugovica és Gemenc expressz vonatokat, amelyek továbbra is a déli pályaudvarra közlekednek. A MÁV Start a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között a könnyebb eljutás érdekében a személyszállító vonatoknál felármentességet biztosít, a helyzet fennállásának időtartamára.

 

Korábban írtuk

A kődarabok eltávolításán már dolgoznak, de az omlásveszélyt is meg kell szüntetni. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással.

Omlik az alagút...<br>(fotó: Vörös Attila)

A kődarabok az alagút Kelenföld felé vezető oldalán, a bejáratnál hullottak a sínekre. Mindezek félórás, órás késéseket is okoznak a vasárnap esti vonatforgalomban. A vasúttársaság operatív irányítói menetrendi korlátozásokat is bevezetnek: egyes vonatok csak Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Székesfehérvár, Dunaújváros, Győr felé.

A balatoni vonalakon, továbbá a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely–Zalaegerszeg, a Budapest–Győr, a Budapest–Baja vonalon jelentős késések várhatók az esti vonatoknál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek