Megduplázta teljesítési volumenét a CEVA

iho   ·   2013.10.05. 15:30
ceva_kk

A CEVA Contract Logistics Kft., a világ egyik vezető logisztikai vállalata kétszeresére növelte százhalombattai logisztikai raktára teljesítési volumenét, így az már egy éjszaka alatt is képes akár 70 ezer különböző szállítmánykombinációt eljuttatni a világ 18 országába. Ez a látványos teljesítésnövekedés a CEVA által nemzetközi szinten és Magyarországon is bevezetett, úgynevezett „lean”-módszeren alapuló működési hatékonyságnövelő-programnak köszönhető.

A CEVA raktára<br>(fotók: CEVA)

Az elmúlt évek gazdasági válsága a logisztikai szektort is jelentős kihívások elé állította. A bizonytalan piaci helyzet az ügyfeleket költségcsökkentő megoldások megvalósítására kényszerítette a teljes ellátási lánc tekintetében. A „lean”-módszer célja éppen az üzemeltetési költségek csökkentése az ellátási lánc minden elemében. A program keretein belül megvizsgálták, hogy a logisztikai folyamat során hol keletkezik veszteség, így jelentős eredményeket értek el a nem kívánt raktári készletek, túltermelés, valamint a felesleges szállítás megszűntetésével.

Három évvel a program bevezetése után Százhalombattán a CEVA kétszeresére növelte a kiszállított egységek számát, így ma már több mint 150 millió tételt szállít évente, miközben a logisztikai központ 50 százalékkal csökkentette területét.

Immár tizennyolc országba eljutnak

Az elmúlt évben közel hatmillió átdolgozott tétel hagyta el a Százhalombattán működő logisztikai központ raktárát, ahonnan Lettország, Litvánia, Észtország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Görögország, Ukrajna, Albánia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró – célpiacaira végez szállítást. Százhalombattai központjában mintegy 40 ezer négyzetméter területen főként az autóipar és az élelmiszeripar szereplői számára nyújt logisztikai szolgáltatásokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek