Több pénz a villamosra

MTI   ·   2012.09.11. 17:49

A támogatás növelésének felelőse – azonnali határidővel – a nemzeti fejlesztési miniszter.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapja szerint a projekt összköltsége 17,7 milliárd forint, a megítélt támogatás pedig 15,8 milliárd forintot tesz ki.

Pajna Zoltán, Debrecen gazdasági alpolgármestere a hír kapcsán az MTI érdeklődésére kedden elmondta: a szerződés módosulásáról már tárgyal az önkormányzat a kivitelező konzorciummal, a 2-es villamos nyomvonala építésének új határideje 2013. december 20.

A pályatest építésének korábbi kivitelezési határideje május végén lejárt. A döntnök határozata szerint egyik fél sem hibás a határidő módosulásáért, s megállapított egy 531 millió forintos többletköltséget is, amit az önkormányzatnak kell az ATK konzorcium részére kifizetni – magyarázta Pajna Zoltán.

Hozzátette: jelenleg a kivitelezési szerződés módosításának előkészítésén dolgoznak. Egyeztetnek a fejlesztési minisztériummal és más szervezetekkel, mivel a források többségét a magyar állam és az EU adja.

A kormányhatározat lehetővé teszi a szerződés módosítását, s immár a pénzügyi fedezet is biztosítva van – jegyezte meg Pajna Zoltán.

Kapcsolódó hírek