Megérkeztek Veszprém elektromos buszai

Ács Attila   ·   2022.06.28. 07:30
TFB-039_MAN_LionsCityE

Így teljessé vált az új MAN Lion’s City flotta.

Tavaly decemberben huszonnyolc vadonatúj szóló és tizennégy csuklós MAN-t állított forgalomba a V-Busz Veszprémben, ezeket akkor részletesen bemutattuk. A flottacsere azonban csak most vált 100 százalékossá, hiszen további öt új szóló Lion’s City érkezett a városba, de ezek immár elektromos kivitelben.

A buszok dizájn ügyileg nem kaptak különösebb megkülönböztetést se a gyártótól, se a V-Busztól; amiben eltérnek a dízel testvéreiktől, az a tetőre helyezett akkumulátorok miatti nagyobb magasság, a ferde, ezüst színű „B oszlop” imitáció, a kék csík a fényszórókon illetve a tetőn, no és természetesen a zöld rendszám, ami a TFB-036–040 tartományt öleli fel.

Az utastér színvilága is a megegyezik a dízelekével, a padlóburkolat itt viszont elegánsabb, parketta hatású, másabb az üléselrendezés és nincs motortorony. Sokak örömére a vészjelzők magasabbra kerültek, az ülések viszont sajnos ezúttal sem kaptak semmilyen szivacsréteget.

A buszok gyárilag megadott hatótávolsága 400 kilométer fölött van, ami elviekben bármelyik veszprémi fordára bőven elég, hiszen a leghosszabb is csak 262 kilométer, tehát nincs szükség kilométer-korlátozásra vagy napközbeni töltésre. A töltőket amúgy nem a Volánbusztól bérelt telephelyen, hanem a Haszkovó végállomáson alakították ki, amit a tervek szerint a közeljövőben majd felújítanak, átalakítanak.

A tervek szerint az MAN Lion’s City E-k mától, azaz keddtől már próba jelleggel utasokat is szállítanak, a hivatalos átadó június 30-án lesz. Hamarosan részletesebben is bemutatjuk majd az új jövevényeket!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek