Megint akcióztak a Gripenek

MTI/iho   ·   2017.06.08. 15:58

Egy sportrepülőgép miatt riasztotta a NATO Integrált Légivezetési Központ a Magyar Honvédség Gripen készültségi szolgálatát - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel. Közleményük szerint egy Grazban felszállt sportrepülőgép kora délután engedély nélkül lépett Magyarország légterébe, Szombathely közelében. A Gripen légvédelmi készültség Sümeg térségében azonosította a sportrepülőt, amely 14 óra 35 perckor elhagyta a magyar légteret. Az engedély nélküli határátlépéssel kapcsolatban a magyar szervek megtették a szükséges intézkedést az osztrák illetékes szervek felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.