Megjött a negyvenhárom Neoplan

iho/közút   ·   2019.04.26. 15:00
man_dunah_kicsi

Tavaly nyáron jelent meg a Volán Buszpark Kft. tenderkiírása negyvenhárom új, emelt komfortfokozatú és huszonöt új, normálpadlós jármű beszerzéséről. A huszonöt magyar gyártmányú Credo Inovell 12 típusú autóbusz idén márciusban megérkezett a dél-dunántúli régióba, ahol jellemzően a paksi atomerőmű dolgozóit szállítják.

A negyvenhárom kéttengelyes Neoplan Tourliner emelt komfortfokozatú, száz kilométer per órás utazósebességre képes (ahogy a szakmában hívják: T100, azaz tempó százas) kategóriájú autóbusz áprilisban érkezett meg. A vadonatúj járművek most is az MAN telephelyén parkolnak Dunaharasztiban, forgalomba helyezésüket követően a közlekedési szolgáltatók állományába kerülnek.

Megérkeztek a vadonatúj kéttengelyes Neoplan Tourliner távolsági autóbuszok Dunaharasztiba, a negyvenhárom új autóbusz hamarosan forgalomba átt (a csengessunk.blog felvétele)

A mostani szállítás már a harmadik alkalom, tavaly októberben harmincegy háromtengelyes kivitelű példányt vettek át, amelyek a Volánbusz, a KMKK, Dunántúlon pedig a DDKK és az ÉNYKK flottájában közlekednek. Korábban pedig 2017 decemberében érkezett húsz kéttengelyes Neoplan Tourliner, ezek a Volánbusz és a kelet-magyarországi KMKK és ÉMKK járatain közlekednek.

Egy példány a tavalyi harmincegyből (fotó: Bohus Dávid)

A legújabb járművek forgalomba állását követően az emelt komfortfokozatú, modern távolsági autóbusz kategóriájába sorolt Neoplan Tourlinerek száma immáron kilencvennégyre emelkedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek