Megint jönnek az oroszok

iho   ·   2014.06.17. 15:57
magnitcim

Már korábban írtunk arról, hogy a Magnit ezer kamionból álló járműflottával érkezne Magyarországra. A következő hónapban kiderül, hogy a július 1-jével életbe lépő új beruházás-ösztönzési rendszer keretében a Magnit orosz élelmiszerlánc beruházásához az állam mekkora pénzügyi támogatást nyújt – mondta el Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: a logisztikai infrastruktúrából és az ehhez szükséges kamionflottából álló központtal első lépésben 170 munkahely jön létre. Közvetlen hatását azonban még ennél is fontosabbnak nevezte, mint fogalmazott: példátlan lehetőség nyílik arra, hogy a magyar élelmiszer-ipari termékek, zöldségek, gyümölcsök és húskészítmények exportja jelentős mértékben megemelkedjen Oroszországba.

Kiss Szilárd, a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztos a Magyar Nemzenek arról számolt be, hogy nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az orosz fél magyar termékeket is vásároljon. A napilap cikke arról is beszámol, hogy a Magnit telephelye a tervek szerint Záhony és Tiszabezdéd között épül fel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek