Mégis lelép a Hainan

iho/repülés   ·   2012.02.13. 13:07

Tovább dől a Malév-dominó: márciustól mégis felfüggeszti Peking–Budapest járatait a Hainan Airlines kínai légitársaság – értesült az AIRportal.hu.

A weboldal korábban is megszellőztette a leállás tényét, de a Hainan akkor még cáfolta az értesülést.

Az Airportal szerint a március 2-i járat lesz az utolsó, azt követően egyelőre ismeretlen időtartamra felfüggeszti ferihegyi járatainak üzemelését a kínai cég. A mai, 2012. február 13-i járattal együtt már csak négyszer láthatjuk a Hainan Airlines Airbus A330-as repülőgépeit Ferihegyen, mert a légitársaság már a február 24-i és 27-i járatait is törölte.

HU481/2-es járata még február 17., 20. és március 2-i napokon repül Ferihegyre. A légitársaság honlapja 2012. március 2-a utáni foglalási próbáinkra már nem adott ki találatot. A Hainan Airlines budapesti képviselete megkeresésünkre egyelőre nem kommentálta a hírt – írja az AIRportal.hu.

A hírt időközben mind a Budapest Airport kommunikációs igazgatója, mind az airliner.route légiközlekedési portál megerősítette. Ez azt jelenti, hogy a budapesti légikikötőben megszűnik az utolsó interkontinentális, szélestörzsű géppel fenntartott járat.

Kapcsolódó hírek