Megkemrélezték a 145-ös egy részét

Vörös Attila   ·   2015.05.19. 11:15
petr--IMG_1104__150515

Lassan vége a tavaszi permetezőszezonnak a vasúton, a gyomirtót szóró vonatok, Unimogok szinte bejárták az egész vasúthálózatot. Néha egészen különös viszonylatokban járnak ezek a szerelvények: pénteken Szolnoktól a 145-ös vonalon egészen Tiszavárkony megállóhelyig hatolt a MÁV Kert Kft. szerelvénye. Ebben a megállóban még a személyvonatok sem állnak meg... A permetező visszafelé tolva közlekedett Tószegig, ahonnét Szolnokra már körüljárás után folytatta az útját.

Tószeg és Tiszavárkony közt a pusztában permetez a gyomirtó szerelvény<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A permetezővonatok egy-egy vicinálison az egyetlen megmaradt mozdonyos szerelvények. A Szolnok–Lakitelek vonalszakasz is ilyen lenne, ha nem járnának most kampányszerűen az M44-es autóút építéséhez a kővonatok. A tehervonatokról itt írtunk bővebben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek