Megmenekült a Šinvoz

iho/vasút   ·   2011.12.03. 10:02

Csütörtökön jelentette be Radomir Miljuš vezérigazgató, hogy befejezték egy villamos motorvonat felújítását, melyet a szerb vasút (ŽS) rendelt meg. Az elvégzett munka értéke harmincmillió dinár. A nagybecskereki vasúti járműjavítóban először végeztek ilyen volumenű felújítást, és várhatóan hamarosan három újabb ugyanilyen szerelvény nagyjavítását is rájuk bízza majd a ŽS, írja a Magyar Szó online kiadása.

A szerb motorvonatok mellett tíz török konténerszállító kocsi nagyjavítását is Nagybecskereken végzik majd. Az elnyert munkáknak köszönhetően jövőre új alkalmazottakat vehet fel a vállalat, mely most kétszázötven főt foglalkoztat.

A Šinvozt 2004-ben privatizálták, három évvel később pedig csődeljárás indult ellene. Az átszervezés után harmincan vették fel a munkát, idén szeptemberben pedig nyolcvanan térhettek vissza munkahelyükre, de komolyabb megrendelés híján a legtöbben munka nélkül maradtak. Az állami és a török megrendeléssel ismét visszatér az élet a javítócsarnokba.

Kapcsolódó hírek

Hajózás Tengerhajózás

Odaveszett konténerek

iho/hajózás   ·   2024.07.12. 08:00

A 18 ezer TEU-s konténerhajó, a CMA CGM Benjamin Franklin kemény viharba futott Dél-Afrika partjainál, a fedélzetéről 44 konténer a tengerbe borult, további harminc pedig megrongálódott.