Megtalálták a győri állomásról ellopott defibrillátort

iho   ·   2016.12.14. 12:49

Kedd este egy vasutas munkavállaló Győr állomás környékén, egy bokor alatt megtalálta a váróteremből ellopott életmentő készüléket. A defibrillátoron szemmel látható sérülés nem keletkezett. A rendőrség az éjszaka folyamán helyszíni szemlét tartott, az elkövetőket még nem sikerült azonosítani. A MÁV-csoport hétfőn közleményben kérte a lakosság segítségét, mert november 22-én a hegyeshalmi, december 11-én hajnalban pedig a győri vasútállomásról loptak el egy-egy életmentő készüléket. A defibrillátorokat a vasúttársaság 2015 októberében adományként kapta a DB Cargo Hungária Kft.-től, abból a célból, hogy növelje utasai és munkatársai biztonságérzetét. A vasúttársaság köszöni az utasok és a média közreműködését, mivel feltehetőleg a hírverés, valamint a cselekedetet egyértelműen elítélő nyilatkozatok is közrejátszottak abban, hogy a műszer két nap alatt megkerült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.