Megtalálták a győri állomásról ellopott defibrillátort

iho   ·   2016.12.14. 13:49

Kedd este egy vasutas munkavállaló Győr állomás környékén, egy bokor alatt megtalálta a váróteremből ellopott életmentő készüléket. A defibrillátoron szemmel látható sérülés nem keletkezett. A rendőrség az éjszaka folyamán helyszíni szemlét tartott, az elkövetőket még nem sikerült azonosítani. A MÁV-csoport hétfőn közleményben kérte a lakosság segítségét, mert november 22-én a hegyeshalmi, december 11-én hajnalban pedig a győri vasútállomásról loptak el egy-egy életmentő készüléket. A defibrillátorokat a vasúttársaság 2015 októberében adományként kapta a DB Cargo Hungária Kft.-től, abból a célból, hogy növelje utasai és munkatársai biztonságérzetét. A vasúttársaság köszöni az utasok és a média közreműködését, mivel feltehetőleg a hírverés, valamint a cselekedetet egyértelműen elítélő nyilatkozatok is közrejátszottak abban, hogy a műszer két nap alatt megkerült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.