Megújult a buszpályaudvar Lentiben

MTI/iho   ·   2022.07.14. 09:00
00_lenti_buszallomas

Több mint 600 millió forintból. Új kerékpárút is épült hozzá.

A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Lentiben elnevezésű programban a város csaknem 477 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a több mint 625 millió forint összegű beruházáshoz. Az önkormányzat, a Volánbusz, valamint a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. alkotta konzorcium célja volt a Lenti közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítmények hálózatba kapcsolása, illetve a leromlott állapotú autóbusz-pályaudvar helyett egy új, korszerű pályaudvar kialakítása.

A munkálatok részeként több mint egy kilométernyi új kerékpárút épült – megteremtve ezzel Lenti nyugati belterületeinek összeköttetését –, illetve egy fedett kerékpártárolót is kialakítottak. A kerékpárúton megközelíthetővé váltak Lenti nagyobb foglalkoztatói, illetve a Csesztregen, Lovásziban és Nován működő vállalkozások.

A megújult buszpályaudvaron utastájékoztató rendszert is felszereltek. A korszerűsítés a zalai város mellett a járás 48 településén élők közösségi közlekedését is javítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek