Megújult a vagonWEB

iho/vasút   ·   2023.01.07. 15:00
fenyszili_vagonweb

A cseh vasútbarát oldalon már a legtöbb magyarországi vonat összeállítása elérhető, magyar nyelven is, sőt egyes napok valós összeállításaival.

A magyar hozzáadott értékhez jelentős mértékben járult hozzá kollégánk, Maron Szilárd Ákos, aki egy nyolcfős admincsapatot alakítva másfél hét alatt feldolgozta a 2022/2023-as menetrendi évben érvényes személyszállító vonatok összeállítási rendjét, vagyis a SZVÖR-t. Ez a MÁV-Start, a GYSEV és a CRS által közlekedtetett vonatok tervezett összeállításának feltöltését jelentette, a különböző menetrendi korlátozások, közlekedési rendek miatt több mint ötezret. A csapat lehetőségei szerint a különvonatok is felkerülnek majd az oldalra, ezeken kívül számos valós összeállítást is fel fognak tölteni.

A vagonWEB naprakészsége az önkéntes feltöltőkön is múlik, az ilyen jellegű segítségeket, közreműködéseket szívesen veszi a csapat. Jelenlegi elsődleges nyílt közösségi, Magyarország-specifikus platform a vagonWEB Discord-szervere, ahová a következő linkre kattintva lehet belépni: https://discord.gg/ZSdGebFphf Ezen a szerveren ki lehet tanulni a szerkesztés fortélyait, így nem okozhat majd gondot a jövőben az adatok helyes feltöltése.

Újdonság, hogy 2023-tól már új kategória, a Szeged–Hódmezővásárhely vasútvillamos (tramtrain) is jelen van a vagonWEB-en. Emellett várhatóan már ebben a hónapban megjelennek a legújabb grafikák, továbbá a különleges, festett vagy matricás mozdonyok, kocsik is bekerülnek a repertoárba, így már nem az alap grafika fog jelentkezni.

Például külön grafika készült a 2022/2023-as karácsonyi szezonra ünnepi díszítésbe öltöztetett „Fény Szili” mozdonyhoz, így a 431 095-ös által vontatott szerelvények valós összeállítása is megtekinthető az oldalon: ide kattintva például a január 5-ei összeállítás, ide pedig az ünnepi szezon fényszilis összeállításainak zöme tekinthető meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek