Megvan az első utasforgalmi KISS menetrendje!

iho   ·   2020.03.11. 18:00
678009

Végre eljön ez a pillanat is: a MÁV-Start első emeletes Stadler motorvonata március 15-én beáll az utasforgalomba. A vonat a 100a vonalon jár majd, a Nyugati pályaudvar és Cegléd, illetve Monor között forog a tervek szerint. A KISS-forda a MÁV honalpjáról tölthető le PDF-ben.

Az első néhány napra ez a terv

A váci vonalon utazóknak sem kell már sokat várniuk az új szerelvényekre, áprilistól ott is jár majd egy KISS. Az ütemezés szerint májusban egy, júniusban pedig további két jármű lesz utasforgalmi próbaüzemre kész, míg az első 11-es KISS-rendelés összes tagja augusztusban lesz bevethető. Az emeletes vonatok a 70-es és a 100-as vonalon közlekednek majd.

A Stadler tájékoztatása szerint a negyven KISS emeletes motorvonat gyártására vonatkozó keretszerződés második és harmadik üteme változatlan, nyolc KISS még idén év végéig, a további huszonegy emeletes motorvonat pedig 2022 végéig áll forgalomba.

A 120-as vonalon robog a futópróbázó emeletes Stadler-vonat (kép: Vörös Attila)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek