Mélyrepülés

Vörös Attila   ·   2023.08.03. 18:00
3910_E3VA3513_230802_

Szóló Bézé cammog két napja a megyeszékhelyeket összekötő Gemenc Interrégión.

Bár nagyon derék jármű a Bézé, minden elismerésünk mellett meg kell jegyezzük, hogy eljárt felette az idő. Még a felújított, klímás példányok is csak alulról méregetik a nem túl magasan levő kelet-közép-európai mércét, de megértjük, hogy egyelőre nincs más a mellékvonalakra, inkább döcögjenek a Piroskák, mint hogy ne döcögjön semmi.

A szükség azonban úgy hozza már napok óta, hogy a talán egy fokkal rangosabb járaton, a Bajáról Szekszárdon át Székesfehérvárra és vissza közlekedő viszonylaton is az egyik fordát egy Bézé viszi. Sárbogárdon átszállással a pécsi intercitykre, Bátaszéken Dombóvárra; Szekszárd és Székesfehérvár pedig megyeszékhelyek. Szomorú, hogy a Start már ide is csak a kínálata legalját tudja adni!

Átszállás Bátaszéken a Dombóvárról érkező szóló Bézéről a fehérvári Gemenc IR szóló Bézéjére (fotók: Vörös Attila)

Csütörtökön ráadásul a 331-es motornak valami baja lett, fél órás késéssel indult csak el Székesfehérvárról Baja felé a 8306-ossal, majd Sárbogárdig a 45-ös vonalon további harminc percet tett hozzá a késéséhez. A bézés interrégiók eleve késésre vannak ítélve, hiszen a 46-os vonal egész jó állapotban van, a Desiro motorvonatok kihasználhatják a 100 kilométeres óránkénti maximális sebességüket. A Bézé csak 80-at tud, így pár perc bukta összejön az út során.

(forrás: Emig)

Nyitóképünkön szerdán délben kereszteznek a Gemenc Interrégiók Szekszárdon. Látható, hogy utas még lenne is, egy sima hétköznapi deles járaton is – alig van jobb módszer a közönség vonatozási kedvének leépítésére egy szóló Bézén való ácsorgással!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek