Menetrend szerinti buszt lopott egy férfi

MTI   ·   2012.04.19. 14:52

Menetrend szerinti buszt lopott egy férfi a makói pályaudvarról szerda hajnalban, a járművel néhány kilométer megtétele után árokba csúszott – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Jászai Linda elmondta, a makói rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés arról, hogy egy busz áll félig az árokba csúszva a Makó és Maroslele közötti úton.

A rendőrök az alapos adatgyűjtést követően csütörtök reggel előállították a jármű eltulajdonításával gyanúsítható 20 éves makói fiatalembert, aki részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, épp hazafelé tartott, amikor a pályaudvar mellett sétálva az az ötlete támadt, hogy kipróbálná, milyen vezetni egy buszt.

Végigpróbálta, hogy az egymás mellett parkoló buszok nyitva vannak-e, s az egyiknél sikerrel járt. Beült, elindította a járművet és Maroslele felé vette az irányt, ám egy kis idő múlva megunta a sofőrszerepet, ezért vissza akart fordulni az egyik kereszteződésben. A fordulás közben azonban elakadt a sárban, majd kiszállt a járműből és hazament.

A rendőrség jármű önkényes elvételének bűntette miatt indított büntetőjárást a fiatalemberrel szemben – közölte a szóvivő.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.