Menetrendek összehangolásával a tömegközlekedésért

iho   ·   2014.09.15. 17:00

A Volán Egyesülés huszonnyolc tagszervezet összefogásával 1989-ben jött létre, mára hatvanhét személyszállítási, illetve árufuvarozási és szállítmányozási feladatokat végző, valamint a közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó társaság integrációja. Tagszervezeteivel, összehangolt tevékenységével legfőbb feladata, hogy a lehető legteljesebb mértékben szolgálja ki tagjai, a megrendelők és az utasok igényeit.

A Vagyonkezelő és az Egyesülés együttműködésének középpontjában is a Volán Társaságok szolgáltatásait igénybe vevő utasok állnak, annak érdekében, hogy még korszerűbb, sokkal magasabb színvonalú, környezetbarát eszközökkel utazhassanak és a fenntartható fejlődés érdekében részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Cél továbbá, hogy ezt az előnyt a lehető legteljesebb mértékben ki is használhassák.

A társaságok közös álláspont kialakítására törekszenek a megyei és a regionális szintű személyszállítási stratégiák kialakításában is. Ennek érdekében további cél a menetrendek országos szintű összehangolása és a szolgáltatások bővítése.

Mindezek mellett a most megkötött szakmai együttműködési megállapodás biztosítja a felek kapcsolattartásának rendszerességét.

Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A közösségi közlekedés népszerűsítése, fejlesztése érdekében jelenleg is zajlik a Volán társaságok régiósítása, melynek eredményeként már most milliárdos nagyságrendű megtakarítást sikerült elérni. Mind a régiósítás, mind pedig az MNV és a Volán Egyesülés által tervezett »konzultációs kerekasztal fórum« lehetőséget teremt arra, hogy a társaságok felkészülhessenek a 2017. évi piacnyitásra.”

Simon Gábor, a Volán Egyesülés vezérigazgatója kiemelte: „Az együttműködő felek arra törekednek, hogy a VOLÁN társaságok más személyszállítási szolgáltatókkal együttműködve az utas számára megteremtsék a »háztól-házig« terjedő személyszállítási lánc zavartalan és egyszerű igénybevételének lehetőségét. A közösségi közlekedés előnyeinek lehető legteljesebb mértékű kihasználására való törekvés összhangban áll az európai uniós és kormányzati szándékkal is.”

Az együttműködési megállapodás aláírása országos viszonylatban is jelentős, hiszen elősegíti azt, hogy a buszközlekedés versenyképes alternatívát jelenthessen az autóval szemben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek