Menetrendváltozás háborús lőszerek miatt

iho/vasút   ·   2012.08.16. 17:21

A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek­-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának előkészítése során a napokban második világháborús lőszerek kerültek elő, a földfelszín alatt mintegy 80-­100 centiméter mélységben.

A vasúti közlekedés a tűzszerészek egybehangzó szakértői véleménye alapján biztonságos a térségben, ugyanakkor a tervezett nagygépes pályafelújítási munkálatok elkezdéséig az érintett mintegy kétszáz méteres területet teljesen át kell vizsgálni és lőszermentesíteni. Augusztus 21­-étől a mentesítés ideje alatt ezen a szakaszon a MÁV Csoport nem közlekedtet vonatokat, s az érintett vasútvonalakon ideiglenes menetrendet vezet be.

A MÁV Csoport szem előtt tartva a tűzszerészek szakvéleményét, a hosszú hétvégét követően, augusztus 21-étől teljes vágányzárat léptet életbe a Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közti vonalszakaszon a mentesítés végeztéig, várhatóan augusztus 27-ig. A korlátozás és az emiatti ideiglenes menetrend augusztus 21-én 0.00 órától várhatóan augusztus 27-én 24.00 óráig lesz érvényben.

Naprakész információk ezen a linken érhetők el a vonatok közlekedéséről.

Kapcsolódó hírek