Mentő hálókocsimenet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.06.26. 18:00
AF

A tornádó által pusztított Hodonín környékére a rászorulók elszállásolására hálókocsikat küldött Albert Fikáček, az ismert vasútbarát, filantróp.

Albert Fikáček, több különvonat üzemeltetője, érdekes és egyedi vasúti témájú ötletek megvalósítója különleges segítségnyújtást ajánlott fel. A nemrég egy panzió kertjéből sínekre mentett hálókocsikat és még néhány kusettet küldött el Közép-Csehországból Hodonín környékére, a tornádó által sújtotta vidékre. Összesen hét vasúti kocsit küldött a helyszínre, annak érdekében, hogy ideiglenes szállást biztosítson azoknak, akik a kárelhárításban és a helyreállítási munkálatokban segítenek. A ČD Cargo is kivette a részét a segítségnyújtásban, mert egy Laminátkát adott kölcsön a hálókocsik elszállításához.

Közben egyre több magánvállalkozó, vasúti és buszszolgáltató jelentkezik, hogy segélycsomagokat, további segítséget nyújtson a térségnek. Kelet-Morvaországra csütörtök este csapott le egy tornádó, amely jelentős károkat, és öt emberéletet is követelt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek