Mentőakció az égő ház felett – videó!

iho   ·   2013.12.18. 13:20
darucim

Különleges mentőakciót sikerült videóra vennie a szemtanúknak Kanadában, Ontario államban, Kingston városában, ahol kigyulladt egy épülőfélben lévő diákotthon.

A tűz előtt a félkész épület belsejéből több robbanást lehetett hallani, majd a lángok elborították az épület tetejét, amelyhez egy igen nagy daru volt telepítve. Ennek kezelője menekült a lángok és a füst elől a fülkéjéből a daru emelőkarjának a legvégére.

Ekkor riasztották a Királyi Kanadai Légierő közeli bázisán, Trentonban állomásozó alakulatát, és a helyszínen kisvártatva megjelent egy Griffon, a jól ismert Bell 412EP katonai változata.

A típust alakulatok és felszerelés szállítására, egyben mentési feladatokra is használják, de ez a legritkább esetben jelent városi repülést, leginkább tengeren vagy hegyek között bajba jutott embereken szokott segíteni a gép és a mentőalakulat.

Az építkezésről a többi munkás sikeresen kimenekült. A darun rekedt férfi fölött az érkező helikopter lebegésbe ment át, majd a személyzet egyik tagját csörlővel leeresztették a darukezelő mellé, a bajba jutott férfira ráerősítették a hevedert. Először a helikopter elemelte el mindkettőjüket a lángoktól és a füsttől távolabbra, mielőtt felhúzták volna őket a kabinba. A művelet mindössze három percig tartott, a darukezelő kisebb sérülésekkel került kórházba.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek