Metrósztrájk és vasutas séta bénítja Londont

Bánhidi Emese   ·   2015.07.09. 11:15
cim

A metrósok az éjszakai járatok miatti plusz juttatásokért harcolnak, a vasutasok pedig a munkahelyeik megtartásáért és az új Hitachi-szerelvények körüli karbantartási bonyodalmak miatt. Mindenesetre London és Wales, valamint az ország nyugati része igen komolyan megszenvedi ezeket a napokat. A megvásárolt helyjegyeket a vasúttársaságok nem tudják garantálni, szombatra pedig változások várhatók a menetrendben.

Tegnap este hat óra felé még tömegnyomor volt a metrón, két óra múlva már teljesen kihalt volt minden.

Egy ismerősöm azt írta, az állomásra is csak azért lehetett bemenni, hogy feltöltse az ember a bérletét az automatánál, hátha a buszra még felfér.

Ma meg már csalódott utasok álltak a metróállomások zárt rácsai előtt, az állomásokat ki sem nyitották Londonban.

Nem tudni, miben reménykedtek, hiszen régóta szólnak már arról a hírek, hogy 2002 óta nem volt ilyen hatalmas munkabeszüntetés. Kétségtelen, a metrósztrájkra mindig mindenki odafigyel, mert hiába a rákészülés, hiába a figyelmeztetés, a 10 milliós várost mindig alaposan megbénítja a tiltakozás.

A vidékről érkezők sem voltak jobb helyzetben. Egy fiatalember azt írta a Twitteren, reménykedik benne, hogy elcsípi a vonatot a Clapham Junction vasútállomáson.

Stratfordban úgy tűnik tájékozottabbak voltak az emberek.

Annak viszont mindenki örült, hogy elindult az emeletesbusz-felvonulás, nemcsak a turisták szeretik ezeket a járgányokat.

 

Nagyjából így nézett ki London ma reggel a csúcsforgalomban.

A közösségi oldalakon megjelent vélemények nem a megértésről árulkodnak. Volt, ahol rendőrt kellett hívni a pótlóbuszokhoz, mert a buszsofőr nem akart elindulni, annyira tele volt a jármű. Volt, aki két órával korábban indult el, és egyetlen nyolc megállónyi metrózás helyett hat busszal, de végül beért a munkahelyére.

De persze a humor sem maradhat el ilyenkor. Van, aki türelemre int, és az egészséges sétát ajánlja az utazóknak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek