Milliárdos bevételt termelnek Bruce Willis útlezárásai

iho/közút   ·   2012.07.17. 11:39

Bruce Willis filmjének forgatása miatt vasárnap hajnaltól az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszát zárták le, a forgalom emiatt lelassult. Az elmúlt hetek közlekedési kellemetlenségei a főváros különböző pontjain ismétlődhetnek még a következő időszakban is, ám a Magyarországon készülő produkciók milliárdos bevételt jelentek az államnak, Budapestnek pedig jó reklám a forgatás – olvasható a hirado.hu oldalon.

A film készítői autós-üldözést forgattak az autópályán. A jeleneten számtalan operatőr dolgozott, még egy daruskocsi tetejére is szereltek kamerát. A több száz kíváncsiskodó az autópálya felett átívelő hidakról figyelte a filmeseket, de csak akkor, amikor nem forgott a kamera.

A Die Hard ötödik része az eddigi legdrágább film, ami Magyarországon készül. A forgatás helyszínét, Budapestet Andy Vajna javasolta az amerikai filmeseknek. Ő azt mondja: a produkció milliárdos bevételt jelent az államnak, Budapestnek pedig jó reklám. „Azt a hirdetést nem lehet megvenni pénzért, amit egy ilyen film csinál. A világ minden mozijában, televízióban, videó kazettán Magyarország, Budapest látszik” – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek