Mindenszentek Kapostüskeváron

iho   ·   2014.11.03. 18:45
00kicsi

Mivel Kapostüskevár vasúti megállóhely éppen Kaposváron a Nyugati temető szomszédságában található, így ezért is különös gondot fordított a civil csapat immár sokadszor a vasúti állomás környezetére az elmúlt hetekben is. Ebben az évben immár utoljára, tizenegyedszer nyírták le a zöld területet. Jelenleg folyamatos a lehulló falevelek gereblyézése és a kiállítási tárgyak restaurálása és rendezgetése a kis múzeumban.

Kapostüskevár Mindenszentek estéjén<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: Verebély László Vasúttörténeti Egyesület)

Mindenszentekhez kapcsolódva a civil önkéntesek ügyeltek a megálló környékének forgalmi rendjére és az állomás gépkocsiparkolójának rendeltetés szerinti használtra, valamint információs ügyelettel segítették az érdeklődőket és az utazóközönséget.

Az egyesületnek fontos a megállóhely folyamatos szépítésén, karbantartásán túl az emlékek ápolása is, a november eleji munkát a szolgálatteljesítés közben elhunyt vasutasok emlékének szentelték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek