Mindkét mozdonyvezető meghalt a reggeli csehországi balesetben

iho   ·   Frissült: 2021.08.04. 10:11
baleset_cseh

Két vonat ütközött frontálisan Domažlicénél. A balesetben a két áldozaton kívül hét utas súlyos, harmincegy pedig könnyebb sérülést szenvedett.

Új információ: sajnálatos módon a személyvonat egyik súlyosan sérül utasa is elhunyt, így már háromra nőtt a halálos áldozatok száma. Az új jelentések szerint többek állapota súlyos, 51 sérült állapota stabil.

Korábban írtuk: A zdopravy.cz portál szerint a Münchenbe tartó EX 351-es West Express vonat a 7406-os személlyel ütközött össze szerda reggel 8:05-kor. A ČTK ügynökség híradása alapján ketten meghaltak (a két mozdonyvezető), az utasok közül heten súlyos sérülést szenvedtek, 31-en pedig könnyebben sérültek meg a balesetben.

Az ütközés során az expresszt továbbító 223 066-os Hercules (Siemens ER20) és a CD személyvonatát teljesítő 844 006-os Pesa Link II motorvonat jelentősen összetört, továbbá az expressz első kocsija is rongálódott.

Cseh források Karel Havlíček közlekedési és ipari miniszter Twitterére hivatkozva azt állítják, hogy az expressz mozdonyvezetője nem vette figyelembe a jelzőberendezés tilos jelzését.

(a fotót a cseh rendőrség tette közzé)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek