Minisztériumi sofőrök csaltak az üzemanyagkártyákkal

iho/közút   ·   2011.10.19. 11:13

A benzinlopásokra egy átfogó vizsgálat során derült fény, miután feltűnt, hogy egyes sofőrök autói túl sok benzint fogyasztanak - írta a szerdai Blikk egy neve elhallgatását kérő minisztériumi forrásra hivatkozva.

A vizsgálat során tételesen ellenőrizték, hogy ki milyen gyakran vett üzemanyagot, és megállapították, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) százharminc sofőrje közül igen sokan érintettek az ügyben. A Blikk úgy tudja, hogy harmincnyolc sofőr ellen indult vizsgálat. "Azt azonban titkolják, hogy mely minisztériumi vezetőket fuvarozták a csalók" - írta a lap.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a Blikkel azt közölte: a harmincnyolc sofőr közül harminchárom a tárca alkalmazásában áll, a további öt sofőr a rendőrségnél, illetve a Belügyminisztériumnál és a Vidékfejlesztési Minisztériumnál dolgozik. A cikk szerint a KIM nem tudta megmondani, hogy mióta folyt a visszaélés és pontosan mekkora a kár, mert a vizsgálat még folyik. A Blikk szerint a sofőrök havonta akár milliós nagyságrendű kárt is okozhattak.

Kapcsolódó hírek