Miskolcról Thesszalonikibe Volánbusszal

Ács Attila   ·   2021.05.01. 12:00
00_miskolc_szaloniki

Magyar eredetű csuklósok tűntek fel Görögországban.

Miskolc–Arnót, Telenor–Budapest, H8 Hévállomás–Hungaroring. Kutya közönséges viszonylatjelzések, rengeteg hasonlót láthatunk a volános buszok kijelzőin, viszont ott vált érdekessé a dolog, hogy ezeket a görögországi Thesszalonikiben sikerült néhány helyinek lefotózni néhány nemrég vásárolt csuklós buszon.

Mint kiderült, ezek a buszok Magyarországról származnak, méghozzá konkrétan a PSD rendszámú Volvo 7700A-król lehet szó, amiket a Volánbusz bérelt 2018 és 2020 között, annak idején mi is írtunk róluk. Információink szerint az üzlet nem volt túl előnyös a közlekedési társáság részére, ezért ezeket a 2008-as gyártású, eredetileg a németországi Hoffenheimben közlekedő buszokat viszonylag rövid időn belül visszaadták a gazdájuknak, aki a jelek szerint Görögországba értékesítette tovább azokat.

Korábban jellemzően Romániában, illetve más keleti országokban tűntek fel a hazai közlekedési cégek állományból törölt buszai, de nem ez az első eset, hogy egy kicsit egzotikusabb helyen kezdenek új életet egykori Volánbuszok: nemrég például néhány bérelt Setra S415LE-t Németországban árultak

Mint korábban írtuk, az ehhez hasonló előnytelen bérleti szerződéseket a Volánbusz megszüntette vagy megszünteti; hamarosan több mint 200 vadonatúj MAN csuklóst szereznek be a helyközi vonalakra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek