Most a focirajongók utálják legjobban a londoni metrósztrájkot

Bánhidi Emese   ·   2014.04.30. 14:30
sztrajk3cim

A metrósok sztrájkja ugyanazt célozza most, mint januárban: ne zárják be a jegyárusító bódékat az állomásokon. Azt mondják, a mintegy 960 munkahely megszűnése leginkább a nyugdíj előtt állókat érinti. És vitatkoznak azzal is, hogy alaptalan lenne, ahogy azt sem hiszik el, hogy többmilliós megtakarítást hozna egy évben a tömegközlekedési vállalatnak.

(Forrás: Facebook)

A leginkább most a focirajongók dühöngenek. Kedden este ugyanis BL-meccs lesz, a Chelsea játszik az Atletico Madriddal.

(Forrás: Facebook)

A londoni tömegközlekedési vállalat közlése szerint kedden mintegy fele járat közlekedett, és 40 állomás egész nap zárva volt. A BBC közölt ma egy meglehetősen informatív cikket azokról az alternatívákról, amelyek lehetővé teszik a közlekedést szerdán.

Megoldás lehet a busz, a bringa, maradj otthon, emelkedj a levegőbe az Emirates függővasútjával, fogj egy taxit, társasozz inkább a barátoddal, szállj vízre vagy húzz el a zsúfolt, ideges városból.

(Forrás: emirates.com)

A sorozatos metrósztrájkok rávitték a leleményes briteket arra is, hogy készítsenek egy okostelefon-alkalmazást is, aminek segítségével egyik metróállomástól a másikig lehet sétálni. Még akkor sem lehetetlen, ha tudjuk, hogy meglehetősen messze vannak egymástól, és született londoniak is akadnak, akik nem tudják megmutatni a felszínen, hogy merre megy a metróalagút a föld alatt.

A megpróbáltatásoknak azonban ma nem lesz vége. Hétfő este újabb 72 órás sztrájkba lépnek a metrósok, ha a jegyárusító bódék bezárásának tervéről nem tesz le a vezetőség.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek