Most akkor örülünk?

Vörös Attila   ·   2014.12.14. 21:15
400IMG_7235__120214_Nagyteteny-Diosd__BDt318__k

Hiányozni fognak. A pislákoló fények, a húgyszag, a süppedés, a ragadás. A „vonathang”. Ezekkel lehet talán legjobban jellemezni a múlt évezred kohóérett szökevényeit, amelyeknek a helyét fokozatosan átveszik az újonnan érkező Flirt motorvonatok, legalábbis a szerencsésebb dunántúli vonalakon.

Azok a Flirtök, amelyekben szinte mindig jó a klíma, világosak és tiszták, wifi, konnektor meg minden. Sziszegős-szippantós toalett, ahol szelesebb időben sem fröccsen vissza az ember szemébe a produktum, már ha a rángatózás miatt a fedő nem zuhan le idő előtt. Össze sem lehet hasonlítani a kétféle szerelvényt, azt a két iskolát, amely alapján ezeket a vonatokat építették.

Game over<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A hétvégi menetrendváltással a Bhv-s ingavonatokra már nincsen szükség a pusztaszabolcsi és a fehérvári elővárosi forgalomban sem. A szerelvények az utolsó napokban a százhalombattai meneteken köszöntek el az utazóközönségtől. A szombat délutánra megszellőztetett legutolsó ingás indulásra néhány vasútbarát kinézett, pechükre, hiszen a 079-es Flirt elrontotta a bulit.

Kicsit máshogy fogható ez fel, ha fel is szállunk erre a vonatra. Kellemes a hőmérséklet, szép az utastér, a téli cipők még csikorogtak a teljesen új padlón. Minden ülés mellett konnektor, jól hallható és látható utastájékoztatás.

A TV-ben pedig a műsor: öt perc után már 17-tel hasítunk a Déli alagútjában...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek