Mozgatható, hálózatfüggetlen töltőállomás Rugbyből

Kiss Bertalan   ·   2021.11.09. 17:00
00_mobilakkutolto

Úgy tűnik, már a beszállítók és háttéripari cégek is érzik a mielőbbi fejlesztések fontosságát és igyekeznek elébe menni a piaci igényeknek, megalapozva jövőbeni piaci pozíciójukat.

Az angliai Rugby nevű város ezentúl nemcsak a kemény labdajátékról lesz közismert, hanem az újdonsült Off Grid Energy Ltd-ről is, ami a Pramac Generac UK leányvállalata és nagy teljesítményű, elektromos hálózatoktól független, mobil töltőberendezések gyártását kezdi meg. A cégnév is innen ered: magyarul hálózatfüggetlen. A hozzávetőleg másfél gitterbox nagyságú, nagy kapacitású akkumulátoros berendezés nemcsak elektromos autók, kishaszonjárművek vagy targoncák töltésére alkalmas, de csendes, nullemiszziós áramforrásként kisebb rendezvények áramellátását is tudják biztosítani, ezért bárhol elhelyezhetők. Többféle csatlakozóval és feszültségkimenettel rendelkezik. Vészhelyzeti áramforrásként történő alkalmazásra is gondoltak tervezői: műhelykocsiba telepítve segíthet egy teljesen lemerült busz vagy tehergépkocsi részleges szükségtöltésében, mert ezeknek a járműveknek más jellegű műszaki mentése igencsak körülményes.

Egyelőre műszaki paramétereket nem tettek közzé, de villástargoncával vagy kézi raklapemelővel könnyen rakodhatható, a szállításhoz elegendő egy kéttengelyes utánfutó. Bizonyos logisztikát ez is igényel, ellenben kényelmesebb, mint benzinnel vagy gázolajjal utántölteni a hagyományos mobil áramfejlesztőket, plusz figyelni a hűtőfolyadékot vagy az olajszintet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek