Műemléket loptak a Vagongyárból

iho/vasút   ·   2011.12.10. 09:10

Pénteken reggel két férfi betört a Rába gyár területére, és a vasúti csarnok melletti csapadékvíz-átemelő épületből a speciális, fémből készült szűrőberendezést megpróbálta ellopni. A tolvajokat azonban a biztonsági szolgálat észrevette, ezért az elkövetők megpróbáltak elfutni a helyszínről. Az egyiküket még a gyár területén, a másikukat a rendőrség segítségével nem sokkal később a városban fogták el.

A két férfi a szűrőberendezést már leszerelte, feldarabolta és szállításra előkészítette, mikor a biztonsági őr megzavarta őket. Ezzel a szerkezettel emelik ki a gyártáshoz szükséges vizet a Dunából, illetve áradás esetén ezzel eresztik le, tehát a szűrő megrongálásával a tolvajok veszélyt idéztek elő. Tettükkel a betörők több százezer forintos kárt okoztak. A vasanyagért, ha sikerül eladniuk, csupán pár ezer forintot kaptak volna.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.