Münchenre gyúr a Hungrail

iho   ·   2013.05.10. 09:31

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal (HITA) közösen készül a június 4. és 7. között megrendezendő müncheni Transport Logistic 2013 szakvásárra. Az idei esemény fontosságát a hazai vasúti ágazat számára az is fokozza, hogy első alkalommal nyílik lehetőség a magyar résztvevők számára, hogy önálló standot állítsanak ki közösen. Miután a Hungrail számára stratégiai cél a hazai érdekek támogatása a távol-keleti forgalmak fokozásában, az egyesület kiváló lehetőségként tekint arra, hogy a magyar pavilon közvetlenül az orosz kiállítók szomszédságában foglal majd helyet, lehetőséget biztosítva ezzel a szakmai kapcsolatok erősítésére.

A kiállításra történő felkészülés már több hónapja zajlik. Az Egyesület alapos háttérmunkával, széleskörű, elsősorban a vasúti ágazatot érintő tájékoztatással és a szervezési folyamatok precíz összehangolásával törekszik biztosítani a szakvásáron történő részvétel eredményességét. A Hungrail szerint a nemzetközi eseményen való hangsúlyos részvétel újabb impulzusokat adhat ahhoz, hogy az ágazat legjelentősebb képviselői párbeszédet folytassanak a magyar vasút jövőbeli fejlődéséről.

Az Egyesület és a HITA a többi magyar partnerrel együtt már teljes készültségben áll, hogy a hazai vasúti és logisztikai szegmens érdekeit minél sikeresebben tudja képviselni a nemzetközi programon.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, illetve a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. Ebbe a küldetésébe szervesen illeszkedik a Hungraillel történő összefogás, és a júniusi nagyszabású müncheni magyar megjelenés.

A Hungrail és a HITA közös standjának látványterve

Kapcsolódó hírek