Nagy forgalmú állomásokra vásárolt defibrillátort a GYSEV

iho   ·   2014.03.05. 15:10
defib1cim

Magyarországon vezető halálok a hirtelen szívhalál, amelynek hátterében a kamrafibrilláció, a szívizomzat kaotikus elektromos tevékenysége áll. Keringésmegállás a legtöbb esetben a szívbetegeknél fordul elő, ugyanakkor a szívhalál bárkinél bekövetkezhet.

(Forrás: GYSEV)

A GYSEV Zrt. célja, hogy minél magasabb szintű utaskiszolgálást biztosítson, ezért a társaság vezetése úgy döntött, hogy egészségügyi területen is új szolgáltatást vezet be. A vállalat közel kétmillió forint értékben szerzett be öt automata újraélesztő készüléket. Az eszközök közül négyet nagyobb forgalmú vasútállomásokon: Csornán, Körmenden, Sopronban és Szombathelyen, az ötödik készüléket a GYSEV Zrt. soproni vezérigazgatósági épületében helyezik ki.

(Forrás: GYSEV)

A soproni készülék átadásánál Skála János, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta: „Célunk, hogy folyamatosan korszerűsítsük és bővítsük szolgáltatásainkat, ezért jutottunk arra az elhatározásra, hogy automata újraélesztő készülékeket szerzünk be. Bízunk benne, hogy az eszközöket nem kell majd gyakran használni, azonban reményeink szerint szükség esetén akár életeket is menthet.”

(Forrás: GYSEV)

– Az automata defibrillátorok egyszerű használata lehetőséget nyújt arra, hogy szívmegállás esetén, a helyszínen lévő, laikus utasok is hatékonyan tudjanak segíteni. A készülék teljesen biztonságos, hiszen csak akkor adja le az áramütést, ha valóban szükséges. A készülék magyar nyelvű hangutasításokkal segíti a használóját, és lépésről lépésre irányítja az életmentés folyamán – tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki az átadáson bemutatta a készülék használatát.

(Forrás: GYSEV)

A GYSEV Zrt. által beszerzett készülékeket riasztóval védett tárolódobozokban helyezik ki. A riasztó beszerelése védi az eszközöket az esetleges eltulajdonítástól, ugyanakkor az újraélesztő készülék alkalmazása esetén a hang- és fényjelzés segíti a helyszínre érkező mentőket abban, hogy egyszerűen és gyorsan megtalálják az eset pontos helyszínét.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek