Nagy visszaesés, lassú emelkedés - AF-KLM jelentés

iho/repülés   ·   2021.05.06. 16:55

Az év első három hónapjában a csoport teljesítményére továbbra is elsősorban a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások vannak hatással, olvasható a társaság-csoport közleményében.

A bevétel 2,2 milliárd eurót tett ki, 57 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A szigorú kiadáscsökkentés és állami támogatások miatt az adózás, értékcsökkenés és kamatok levonása előtti eredmény 600 millió euró veszteséget mutatott.

Az üzemi eredmény 400 millió euróval rosszabb volt a 2020 első negyedévinél, 1,2 milliárd euró veszteség termelődött. Az adózott eredmény 1,5 milliárd eurós veszteség volt az első negyedévben. A nettó adósság a 2020 év végihez képest 1,5 milliárd euróval 12,5 milliárd euróra emelkedett.

Az utasforgalom 4,8 millió volt, 73 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbihoz képest. Az időszak végén a csoportnak 8,5 milliárd euró készpénzállománya és elérhető hitelkerete volt.

2021 áprilisában a sikeres mérlegjavító intézkedések miatt a társaság tőkéje 4 milliárd euróval, a készpénzes helyzete 1 milliárd euróval javult.

A várakozások szerint a második negyedév első részében az első negyedévhez hasonló forgalomi helyzet várható, a felkínált kapacitás a harmadik negyedévre az európai és amerikai forgalom élénkülésével 55 és 65 százalék közé várható 2019-hez viszonyítva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek