Nagy Wizz-offenzíva Szaúd-Arábiában!

iho/repülés   ·   2022.08.26. 12:00
DSC_0007cr

A bejelentések nem csak három, hanem húsz új vonalról szólnak a királyság és Európa között.

A Wizz Air a Szaúd-Arábiában idén megkezdett bővítése részeként hamarosan három járatot indít Budapestről az ország legnépszerűbb úti céljaira. A Wizz utasainak így Rijád, Dzsidda és Dammám városa is elérhető lesz a magyar fővárosból – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott csütörtöki közleményében.

A Vörös-tenger partvidékén fekvő Dzsidda, valamint Szaúd-Arábia több százéves múltú fővárosa, Rijád 2023 januárjától, a Perzsa-öbölnél található Dammám pedig 2023 áprilisától lesz elérhető a Wizz utasainak, így még könnyebben megközelíthetővé válnak ezek az egzotikus úticélok – hangzik a közlemény.

Más források ennél sokkal nagyobb nyitásról adnak hírt, igaz, ezeknek a vonalaknak az indításáról a csütörtöki bejelentésen nem hangzott el konkrét időpont. A lényeg, hogy miután egy néhány hónapja kötött megállapodás értelmében a légitársaság csatlakozik Rijád „Vision 2030” programjához, amely a hatalmas sivatagi ország turista forgalmának fellendítését szolgálja, a királyság és Európa között a Wizz Budapesten kívül Bukarest, Catania, Larnaca,Milánó, Nápoly, Róma, Szófia, Velence és Bécs között teremt légi kapcsolatokat az említett három szaúdi várossal, méghozzá 54.99 eurótól kezdődő jegyárakon.

Váradi József Wizz-vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy Szaúd-Arábia a különféle utazási lehetőségeket, az elmulaszthatatlan desztinációkat és megszámlálhatatlan izgalmas látnivalókat kínál, nem beszélve az egyre több kulturális attrakcióról.

A felsoroltak közül a különféle utazási lehetőségeket érdemes külün kiemelni, hiszen már korábban jeleztük, a nemzetközi aviatikai sajtó úgy szimatolja, hogy a Wizz diszkont alapokon akar könnyebb elérhetőséget kínálni a Közel-Kelet, főképp az Öböl vidéke közbeiktatásával a Távol-Kelet és Ausztrália felé Európából. Vagyis Szaúd-Arábia is ugródeszka lehet az új, hosszú távú hálózat kialakításához, amelynek legfőbb eszközei a Wizz által nagy számban rendelt, nagy hatótávolságú keskenytörzsű Airbusok lennének. (A plusz vonalak beindítása azon is múlihat, hogy az egy éves halasztás után mikor vehet majd át ilyen 321XLR gépeket a légicég.)

Más kommentárok azt emelik ki, hogy ellenirányban is várható az erősödő forgalom, hiszen Szaúd-Arábia is nyitásban gondolkodik, és a királyság lakói között is egyre többen választhatnak számukra vonzó európai úticélt. Arról nem is beszélve, hogy a szociális reformok részeként például most már a szaúdi nők is saját útlevéllel utazhatnak külföldre, férfi felügyelet nélkül.  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek