Nagymarosi siklás: jövőre indulhat újra a vonatközlekedés – ha minden jól alakul

iho/vasút   ·   Frissült: 2023.12.31. 11:09
03_siklott_tehervonat

Szombat este megérkezett a nagyteljesítményű daru, amivel az előkészítő műveletek után, éjszaka megkezdődött a tartálykocsik visszaemelése.

A daruzás megkezdése előtt a felsővezetéket vissza kellett bontani – a kisiklott kocsikból hármat már visszaemeltek. A huszonhárom vagonból álló szerelvény többi kocsijából tizenegyet továbbszállítottak Szob felé, illetve a hátul lévőket elvontatták Verőcére.

Arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között, a vonal Vác fölötti szakaszán hosszabb eljutási időkre kell számítani. A Nyugati pályaudvar és Vác között a vonatok megszokott menetrendjük szerint közlekednek.

  • A szobi Z70-es vonatok, illetve a késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek. Vác–Verőce–Nagymaros–Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.
  • A Metropolitan Eurocity vonatok szerelvényei Szobról fordulnak vissza Pozsony felé.
  • A Metropol Euronight, a Báthory és a Hungária Eurocityk kerülő útvonalon, Hegyeshalom, Rajka felé, felől közlekednek, így nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Stúrovo (Párkány), Nové Zámky (Érsekújvár) állomásokat.

 

Korábban írtuk:

A jelenlegi információk szerint várhatóan december 31-én éjfélig szünetelni fog a vonatközlekedés Nagymaros és Verőce között. Addig továbbra is érvényben maradnak a korlátozások és közlekedési változások.

Ismert, Nagymaros állomásra egy behaladó tehervonat a bejárati váltókörzetben szétszakadt, két vágányra futott, kilenc kocsi kisiklott, ebből négy kocsi fel is borult. A balesetben jelentősen rongálódott a vasúti pálya – jelzőberendezések, váltók is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek