70-es: tehervonat siklott Nagymarosnál

iho/vasút   ·   Frissült: 2023.12.30. 20:09
00_siklott_tehervonat

A közlekedés Nagymaros és Verőce között nem lehetséges.

A kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták azokat. Szivárgást nem észleltek. A balesetben jelentősen rongálódott a vasúti pálya – jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozott kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tart.

A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru érkezik Nagymarosra.

 

Korábban írtuk:

Nagymaros állomásra egy behaladó tehervonat a bejárati váltókörzetben szétszakadt, két vágányra futott, kilenc kocsi kisiklott, ebből négy kocsi fel is borult. A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között. A Budapest–Vác–Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

A pótlóbuszok megállási helyei:

  • Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca),
  • Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely),
  • Kismaros (Volánbusz megállóhely),
  • Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál),
  • Nagymaros vasútállomás (balra – Visegrádi utca, jobbra – gyalogos aluljáró),
  • Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt),
  • Szob alsó esetében – Szob SZTK Volánbusz megállóhely,
  • Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely).

Vác–Verőce–Nagymaros–Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain.

A nemzetközi vonatok (EC 274, EC 275) eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek