Négy buszgarázst adna el vagy bérbe a BKV

iho   ·   2014.08.08. 08:20

A BKV így ajánlatokat vár a több mint 10 hektáros cinkotai, a 11,2 hektáros dél-pesti, a 7,3 hektáros óbudai, valamint az 5,5 hektáros kelenföldi garázsra. Utóbbihoz 3000 négyzetméternyi út is tartozik. A jelenleg üzemelő alábbi autóbusz telephelyei közül az egyik esetében a használatot felül kell vizsgálnia.

A felhívás szerint a különleges városüzemeltetési-tömegközlekedési bázisterületeknek csak az egyikét adná bérbe, illetve értékesítené részben vagy egészben a cég 2015-től, de a döntés jobb megalapozása érdekében kérnek mégis mindegyikre ajánlatot.

Erősen meglepett a felhívás – ismeri el Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a Népszabadságnak. Mint mondta: Bolla Tibor vezérigazgató még néhány héttel ezelőtt is arról beszélt egy vezetői tájékoztatón, hogy a cégvezetés gőzerővel dolgozik azon, hogy egyetlen autóbuszgarázst se kényszerüljön eladni a cég. Az általa ismertetett gazdaságossági számítások szerint lett volna jogosultsága az egyik telephely felújító-javító műhelyteleppé alakításának. Úgy tűnik, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), illetve a pénzügyi nyomás ezúttal is erősebb volt a józan érveknél. Nemes Gábor szerint a cég érdekeit figyelmen kívül hagyó újabb kényszer előtti meghajlás joggal veti fel a vezérigazgató alkalmasságára vonatkozó kérdést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek