Négy nyári hétvégén lezárják a Szabadság hidat a gépjárműforgalom elől

MTI/iho   ·   2017.06.02. 10:38

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be a fővárosi önkormányzat döntését. Az említett hétvégeken szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lesz lezárva a Szabadság híd a gépjárműforgalom elől. A biztonsági szempontok elsődlegesek, ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a híd főtartó felső ívére nem szabad felmászni. Emlékeztetett, korábban Tarlós István főpolgármester közölte, ha valaki felmászik a turulhoz, visszavonják a döntést. A hídon a lezárást követően nem szeretnének kereskedelmi tevékenységet, "zsibvásárt". A cél, hogy a tavalyihoz hasonlóan ez egy szabad tér legyen, "akinek van kedve elnyalni ott egy fagyit vagy leülni és nézni a Dunát, az megtehesse".

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.