Nem fog menni! – nem is ért el a pályáig

iho   ·   2013.06.28. 15:01
King_Air_crash_cim

Igen szerencsés kimenetelű baleset történt Chicago egyik külvárosának forgalmas útvonalán, a városközponttól északra, a Chicago Executive Airport közelében.

Egy a reptér felé tartó kéthajtóműves légcsavaros 10-13 személyes Beechcraft Super King Air pilótája helyi idő szerint este fél kilenckor az irányítással (a beszámolók szerint erős déli akcentussal) annyit közölt, hogy: „Nem fog menni!” Ami feltehetően arra vonatkozott, hogy nem fog tudni a pályán leszállni. A torony visszakérdezett, de erre is csak ezt válaszolta, majd egy rövid káromkodás után megszakadt a kapcsolat.

A gép alaposan összetört, de komoly sérülés szerencsére nem volt

A gép közvetlenül egy lakóépület előtt állapodott meg fák és bokrok között, és csodával határos módon a földön sem sérült meg senki, és a gépen lévő egyetlen személy, a pilóta is csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az Aviation Safety Network adatai szerint a gép Springfieldből indult, a South Wolf Roadon a földetérés mintegy háromszáz méterre volt a küszöbtől, és először a jobb szárny kapott el egy  fát, amely körbepörgette a gépet.

A reptér a 34-es küszöb felől nézve

Az biztosnak látszik, hogy a végső megközelítéskor a King Air mindkét hajtóműve leállt, ezért volt kénytelen a pilóta a közútra letenni a gépet. Azelső feltételezések szerint vagy technikai hiba okozta a korai földetérést, vagy a gépnek elfogyott az üzemanyaga, a hatósági vizsgálatok mindenesetre elkezdődtek.

Kapcsolódó hírek