Nem januártól lép életbe az új regisztrációs díjszabályozás

iho/közút   ·   2011.12.31. 17:32

Az elmúlt napokban megsokszorozódott a forgalom a Gépkocsi-nyilvántartó Hivatal megyei kirendeltségeiben és a gépkocsi-bejegyzési irodákban – adta hírül a Kronika.ro. Az autósok attól tartottak, január elsejétől regisztrációs adót kell fizetni azokra a most megvásárolt használt autókra is, amelyek korábban úgy kerülhettek forgalomba, hogy nem fizettek utánuk adót. Ezért akarta mindenki még az idén elintézni az átírást. Fokozta a pánikot, hogy az illetékes hatóságok nem tudtak választ adni arra, mennyit kell majd fizetni.

Borbély László román környezetvédelmi miniszter a lapnak elmondta: a december 15-én elfogadott jogszabály nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, még ki kell dolgozni a részleteket. A miniszter szerint valamikor a jövő évben életbe lép az új szabályozás, de nem január elsejétől. Azt azonban, hogy körülbelül mikor, nem tudta megmondani. Borbély ugyanakkor arra is kitért: az a legfontosabb módosítás, hogy a regisztrációs adó 25 százalékkal csökken.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.