Nem kell megijedni, még csak a Déli burkolatát bontják!

iho   ·   2016.01.28. 14:59
deli_rchvagon0

A pályaudvar melletti irodaépület bő negyven éves kőburkolatát bontják le csupán, mert épületszerkezeti és konstrukciós hibák miatt balesetveszélyt jelenthet – így szól a MÁV közleménye. A Strabag PFS Zrt. ipari alpinisták segítségével várhatóan két hónap alatt fejezi be a 2400 négyzetméteres felület teljes lecsupaszítását.

A munkák a gyalogosforgalom által nem érintett, rövidebb oldalakon kezdődnek el, a vasút felőli, 180 méter hosszú rész burkolatának bontása idején azonban az első vágányt mintegy két-három hétre le kell zárni. Az utcafronton védőpalánk segítségével oldják meg a szabad bejárást az üzletekbe.

Ezt az alacsony oldalfalú kocsit állították be az első vágányra a bontáshoz<br>(fotó: Vörös Attila)

A külső héjazat állapotromlását a szakértők szerint az építéskori technológiai lehetőségek, a konstrukciós hibák és az időjárás együttesen okozták, kezdenek kilazulni az ablakpárkányok, elmozdulni a burkolatkövek, 2015 augusztusában a rögzítés tönkremenetele miatt egy kőlap le is vált.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek